Konsertomtaler:

T

Onsdag 6. juli kl. 21 Konsert med Totakt og sang
Klikk her for billetter

Onsdag 6. juli kommer gruppa «Totakt & Sang» til Fangekasa!
Gjengen på 10 kjekke karer, med base i Skjeberg, har holdt på siden 2005.
Her kommer litt informasjon om guttegjengen:

Det starta med at vi var
samlet en torsdag innimellom for å
skru på gamle mopeder, og den samme gjengen syns ofte det var trivelig å
synge gamle bedehussanger i forbindelse med samlingene, forteller tenor i gruppa, Arild-André Syverstad.
Dermed var navnet «Totakt & Sang» naturlig.

Vi hadde ikke noen ambisjoner om
å dele dette med andre, før
lederen i ungdomskoret vi var med i utfordret oss til å delta med en avdeling under korets sommerkonsert. Vi
regnet med at vi skulle slippe det hvis vi stilte som krav at vi fikk kjøre mopedene inn i kirken, men som
svigerdatter til organisten ordnet hun aksept for det, og da hadde vi ikke fler unnskyldninger. Det mest utrolige
er vel kanskje at vi ble spurt om å synge fler steder etter det, for debuten er ikke akkurat noe stolt kapittel…
Men vi har øvet jevnt og trutt, og siden den gang har det dratt seg på med tildeling av stipend i Sverige og mye
rart. I dag består «Totakt & Sang» av 10 gutter inkludert fullt band og lydmann, og repertoaret består av en
salig blanding av country gospel klassikere, «Gaither» -sanger, og gamle bedehussalmer. I 2015 feiret gruppa
10 års jubileum, med jubileumskonsert på Røde Mølle i Fredrikstad, og lanserte i i 2018 en times lang DVD fra
den konserten. En utgivelse som har blitt tatt godt imot av tilhengerne.

Vi prøver å lage en egen vri på sangene vi synger, for å gi de en litt ny innpakning uten at de av den grunn er
ugjenkjennelige eller veldig forandret av den grunn, men vi spiller musikk vi liker selv, avslutter han.
Fangekasa har hatt gleden av å ha besøk av denne gjengen tidligere, med stor suksess. Vi gleder oss til Totakt & Sang fyller hallen på Fangekasa
med gode sanger og god stemning!
Har de med mopedene tro..??
 
 

Lørdag 9. juli kl. 21 Konsert med Bjørnar Spydevold og band

Klikk her for billetter

Tenk deg en sommerkveld på Fangekasa Sitte og høre flott gospel, nydelige sommerviser , litt humor og en og annen musikal låt. Bjørnar Spydevold og et kruttsterkt band som består av Lars-Erik Dahle på bass, Terje Norum på tangenter, Anders Håkensen på gitar ogTonje Gravningsmyhr på trompet. Du vil få høre sanger av Per-Erik Hallin, Roland Utbult, Erik Bye, Ola Bremnes Charlie Chaplin, Henning Kvitnes, Bjørn Ulveus og Benny Andersson mm.

Det blir en konsert med humor og alvor i skjønn forening.Konserten har en klar kristen profil.

BJØRNAR SPYDEVOLD
Bjørnar er en Greåkergutt som har drevet med sang og teater i snart 45 år.
Bjørnar har deltatt flere ganger på Skjærgårdsgospel i Kragerø, holdt et utall av egne konserter i kirker og bedehus, han har gitt ut fire soloalbum og medvirket som gjestesolist i mange sammenhenger.
Som en kuriositet kan nevnes at han har sunget i ca. 5000 begravelser.
Han har hatt hovedroller i musikaler, farser, operetter, revyer mm.
Det har så langt blitt rundt 60 forskjellige produksjoner i musikkteater-oppsetninger.

Bandet
Lars-Erik Dahle er en norsk musiker og plateprodusent, mest kjent som bassist i Ole Børud Band og fra TV-programmer som Allsang på Grensen og Torsdag Kveld fra Nydalen, begge TV 2. Er en etterspurt bassist i mange sammenhenger.

Terje Norum er pianist, organist, komponist og arrangør. Ble nominert til Spelemannspris i år for platen «Skogslusken» i samarbeid med Trond Granlund.
Har samarbeidet med en rekke norske artister. Henning Kvitnes, Heidi Gjermundsen Brock, Steinar Albrigtsen, Jørn Hoel, Frode Alnæs, for å nevne noen. Tonje Gravningsmyhr er trompetist og freelance musiker. Er leder av Østfold musikkråd. Er fra Moss og har en nydelig tone i de forskjellige trompeter hun trakterer. Er i ferd med å spille inn 4 egenskrevne låter. En spennende musiker.

Anders Håkensen er et råskinn på gitar.Han er bosatt i Halden. Er meget god i de fleste stilarter. Blues, Gospel, viser, salmer mm.

Klikk her for billetter

Lørdag 16. juli kl. 21 Releasekonsert med Gospelkoret Moments, Dan Ådahl og Jens Andreas Kleiven 

Klikk her for billetter

Gospelkoret Moments er et gospelkor med utvalgte sangere fra store deler av Østfold. I 2022 feirer koret 5 år med korets hittil største prosjekt. Gospelkoret Moments sine 23 sangere har gått i studio, med 8 låter som aldri har vært gitt ut før – og 1 låt som har blitt korets hjertelåt gjennom 5 år. Produsentene Kine og Olav Fossheim har sammen med noen av Norges beste musikere og sangerne i Moments, produsert ei gospelplate vi tror du vil få stor glede av! Og releasekonserten blir på Fangekasa 16. juli!! Jens Andreas Kleiven som har arrangert låtene og vært bandets kapellmester på korets plate, blir med som kveldens pianist på Fangekasa. Vi er også veldig glade for at vår gode venn Dan Ådahl – som har skrevet 3 av korets nye sanger sammen med korets egne Suzanne Murphree, blir med på konserten.
På konserten vil du i tillegg til låtene på den nye plata, også få høre noen gode gospelsanger koret har hatt med seg i løpet av sine 5 år.
Og kanskje vi denne gangen klarer å gjennomføre hele Dan Ådahl sin `Hvilken dag`? Første gang Moments og Dan Ådahl traff hverandre, var på Fangekasa. Strømmen gikk midt under klassikeren Hvilken dag, og det ble en annerledes avslutning på konserten.
Uansett førte denne konserten til et unikt samarbeid og vennskap mellom Dan Ådahl og Moments. Korets energiske dirigent er Anne Kari Moslått.
Har du ikke hørt om Gospelkoret Moments før, så følg gjerne Facebooksiden til koret.
Koret har både sunget med mange artister, og hadde mange egne konserter med sine dyktige solister. Siden mars 2020 har sangere fra koret hatt et tett samarbeid med Gospel Explosion, og ansiktene til mange av sangerne er kjente fra Online-øvelser og diverse digitale konserter.
Vi håper du har lyst til å komme til Fangekasa denne lørdagskvelden i juli, og få en god, varm gospelkonsert med både fengende rytmer og gospelballader, ispedd gode ord fra hjerter

Klikk her for billetter

 

 

Onsdag 20. juli kl. 21 Konsert med Kristoffer Moslått, Espen Bjørndal og JC Vesttun

Klikk her for billetter

2 unge, lovende musikkstudenter fra Staffelsgate, og 1 av landets beste på orgel, finner veien til Fangekasa denne onsdagskvelden 20. juli!
Felles for de alle tre, er at de digger moderne gospel og lovsang! Kristoffer Moslått er kjent for mange på Fangekasa. Han har stått på scenen som gitarist og forsanger, siden han var 10 år. Han er leder av et av lovsangsteamene i Misjonssalen Oslo, er lovsangsleder i Vitalkirken, og en del av lovsangsbandet på UL.
I 2019 hadde han sin første solokonsert på Fangekasa, med et lovende band fra Kongshaug Musikkgymnas. En av pianistene på denne konserten, var den gode kompisen til Kristoffer, Espen Bjørndal. Nå studerer de begge musikk på Staffelsgate i Oslo. Kristoffer på sang, og Espen på piano. Og det har blitt mange gospel-jams på øvingsrommet på Staffelsgate.
Onsdag 20. juli har de vært så heldige å få med seg gode JC Vesttun på orgel/keys. JC er freelance musiker, og i flere år har han vært pianist for Gospel Explosion. Han har i det siste vært musikklærer på Grimstad Bibelskole, og er en viktig del av musikkproduksjonen til den nye øvingsplattformen for gospelmusikk, Sing Anywhere. Og når JC produserer musikk, er han i toppklasse i sin genre. På konserten med Kristoffer, Espen og JC, får du et innblikk i musikkstudentenes musikalske reise. Og det er en hjertelig reise i moderne gospel og lovsang.
Hjertelig velkommen til Fangekasa, onsdag 20. juli kl. 21.00! Dette blir en fin sommerkveld. Dørene åpner kl. 20.30. 

Klikk her for billetter

Lørdag 23. juli kl. 21 Konsert med Lewi Bergrud

Klikk her for billetter

Lewi Bergrud har hele livet vært musiker og artister i ordets rette forstand. 
Han elsker å spille live og har stått på scenen siden han var 8 år. Han har lenge vært en ettertraktet bassist og multimusiker, og han har backet de beste artistene i årevis. Sammen med barndomskompisen Knut Anders Sørum og bandet Expect turnerte han USA og Europa på kryss og tvers.
I de senere år har Lewi turnert med Kurt Nilsen og Narum, og i tillegg gir han 30.000 publikummere gåsehud hvert sommer på «Urbane Totninger» – Norges største sommershow. Lewi feirer 10-årsjubileum som soloartist i 2022, og er inne i en periode med flere konserter enn noen gang tidligere. Han har gitt ut 4 soloalbum, i tillegg til en rekke julesingler.
Lørdag 23. juli er vi glade for at Lewi Bergrud kommer til Fangekasa i Aremark! Dette blir en konsert hvor du kan sitte og nyte god musikk, bli berørt dypt inne hjertet, samtidig som du vil smile og le mye i løpet av konserten. Med seg på denne konserten har han fått Østfolds `egen` Leif Ingvald Skaug på tangenter. Disse to er mye på veien sammen i 2022, og sammen vil de gi oss musikalske øyeblikk og gode ord som er gull å ta med seg. Leif Ingvald Skaug er kjent som både `Organisten` og mannen som får gospelmusikken tilgjengelig for alle som vil synge, gjennom Gospel Explosion. Hjertelig velkommen på konsert!

Klikk her for billetter

 

Lørdag 30. juli kl. 21 Konsert med Aina og Aril Schøld 

Klikk her for billetter 

Velkommen til en av sommerens varmeste, mest hjertegode konserter for alle generasjoner. Aina og Aril Schøld er aktive kulturaktører, både regionalt og nasjonalt. De er bosatt i Randaberg kommune like utenfor Stavanger. Og ENDELIG kommer de til Fangekasa!
Aina Økland Schøld har 30 år bak seg som artist, solist og korist. Hun har jobbet med artister og musikere fra øverste hylle både i og utenfor Norge, bl.a. flere ganger med Stavanger Symfoniorkester. Aina har bidratt på mange andre artisters plater. Bl.a. 10 år med innspillinger og konserter/turnéer med Sigvart Dagsland.
I 2015 gav hun endelig ut sitt eget album: «Dagen i dag med deg». Et album bestående av selvskrevne låter på norsk/dialekt i et akustisk pop-/viselandskap. En organisk og ærlig produksjon – både på det musikalske og tekstmessige området – hvor formidling av troen og livet på godt og vondt står i fokus. Aina jobber også som jordmor, noe som farger hennes formidling og livserfaringer.
Sammen med sin ektemann, Aril Schøld – som jobber som produsent, kapellmester, arrangør og prosjektleder med/for en rekke norske artister – deltar de på mange prosjekter og konserter både lokalt og nasjonalt. Sammen driver de bl.a. Stavanger Gospel Company og er begge også en del av gruppa Øklands.
Aina og Aril er opptatt av å snakke sant om livet og sant om troen. Begge deler representeres i en konsert med dem. Alt fra «Jordmorsang», «Venner» (deres versjon av Skorgan/Teigens «Friendly») og andre sanger som formidler livserfaringer, til bedehussanger, oppvekstsanger og salmer finner sin naturlige plass i repertoaret. Varm og god formidling skaper en god stemning.

Klikk her for billetter